fbpx

Hvad er kropsterapi?

Kropsterapi er en yderst effektiv behandlingsform, der minder om Body SDS

Menneskekroppen er bygget til at kompensere. Hvis ét sted i kroppen er låst eller spændt, bruger den ressourcer fra et andet sted til at bevare sin funktion. Kroppen prøver hele tiden at hjælpe os til at fungere bedst muligt, men kompensationen kan skabe låsninger andre steder i kroppen. Jeg går med kropsterapi nysgerrigt på opdagelse i din krop for at finde ud af, hvor du har dine spændinger og undersøger sammen med dig, hvilke følelser der ligger bag.

​Gennem kropsterapi kan du opnå både bevidsthed og balance. Du kan få indsigt i, hvad din krop forsøger at fortælle dig, så du på sigt bliver bedre til at mærke dine grænser, tage dine symptomer alvorligt og til at skabe plads til dig. Målet er, at du kan slippe gamle spændinger og aflåste kropsdele. Og hvem ønsker ikke det?​

Er kropsterapi evidensbaseret?

Der er sparsom forskning af kropsterapiens videnskabeligt beviselige effekter, men de der er, peger alle på, at klienter får det bedre både fysisk og psykisk. De får lindring og bevidsthed og mere ro på deres krop og deres tanker, de bliver mere bevidste om deres grænser og får større forståelse for deres behov, og desuden lærer de at håndtere smerter og ubehag. Overordnet set vidner forskningen om, at mennesker, der jævnligt modtager kropsterapi, kommer til at fungere bedre i deres hverdagsliv og bliver bedre til at passe på sig selv.

Ifølge medicinsktidsskrift.dk har kropsterapi stor gavn på mennesker, der kæmper med psykiske sygdomme, særligt som supplement til andre behandlingstiltag. Der har kropsterapi haft markant positive resultater. Studier viser, at kropsterapi virker på nedbringelse af tvang i psykiatrien, PTSD, angst, depression, bipolar lidelse, skizofreni og alle personlighedsforstyrrelser. Det mest effektive er at behandle de spor, som livet eller sygdomme sætter i kroppen.

Når vi har udsat vores kroppe for uhensigtsmæssige bevægelser længe, når vi holder ud og overlever i stedet for virkelig at ”leve”, og vi overhører vores krops signaler, begynder kroppen på et tidspunkt at gøre ondt. Når vi ikke må være med det, som er, når vi ikke ønsker at blive set i vores uskønheder og skygger, spænder kroppen kraftigt op og skaber spændinger. Hvis vi bliver ved med at overhøre kroppens signaler længe nok, tiltager smerterne som oftest, og i bedste fald giver det blot smerter i nakke og lænd, måske lidt i kæben og også smerter i mave og underlivet.

Med tiden kan vi vænne os til en masse ”kropsstøj” dvs. en masse spændinger og smerter. Vi lader det gå ind under kategorien småskavanker, som kommer med alderen. Men i virkeligheden er det kroppen, der kræver nogle småjusteringer, og kroppens sprog er det ultimativt vigtigste sprog at forstå.

Spørgsmål og svar om kropsterapi

Hvad kan kropsterapi hjælpe med?

Kropsterapi kan hjælpe dig med en bred vifte af fysiske og psykiske lidelser, herunder stress, angst, depression, kroniske smerter, muskelspændinger, hovedpine og søvnproblemer, og med den rette prioritering og indsats i et egentligt udviklingsforløb kan kropsterapi øge den generelle trivsel betydeligt.

Er kropsterapi det samme som massage?

Nej. Mens massage primært fokuserer på at lindre muskelsmerter og ømhed, arbejder jeg kropsterapeutisk med at forbinde krop og sind og behandler både dine fysiske og psykiske spændinger.

Hvordan fungerer kropsterapi?

I mit arbejde som Kropsterapeut arbejder jeg med at øge din bevidsthed om din krops signaler og ressourcer og bruger forskellige teknikker som samtaleterapi, åndedrætsøvelser, kropsbevidsthedsøvelser og massage for at lindre spændinger og blokeringer i kroppen.

Hvem kan drage fordel af kropsterapi?

Alle, der oplever fysiske eller psykiske spændinger eller blokeringer, kan drage fordel af kropsterapi. Det kan også være nyttigt for dem, der ønsker at øge deres kropsbevidsthed generelt og forbedre deres mentale sundhed og trivsel.

Hvordan er en kropsterapeutisk session?

En typisk kropsterapisession varer omkring en time (den første gang 1,5 time) og indeholder en kombination af samtale og kropsbehandling. Du er iklædt undertøj, og sessionen foregår ofte på en behagelig briks.

Hvor mange sessioner har man brug for?

Antallet af sessioner afhænger af din individuelle situation og af dine udviklingsmål. Nogle klienter oplever forbedringer efter blot få sessioner, mens andre har brug for et lidt længere forløb for at opnå de ønskede resultater. Jeg hjælper dig gerne med at udvikle en individuel behandlingsplan.

Følg Kropiterapi

Tak for din tilmelding til min nyhedsliste - jeg lover ikke at spamme dig!

Sådan behandler jeg persondata >

CVR​: 41827173

Om mig

Mit navn er Susanne. Jeg er RAB-godkendt kropsterapeut uddannet på Totum. Jeg arbejder dybdegående med aku- og zonetryk/ triggerpunktsaktivering og løsner op for akkumulerede spændinger. Jeg åbner og aktiverer kroppens egne helbredende funktioner. 

Skriv til mig

Adresse

Birmavej 23A, 2300 København S

Åbningstider

Mandag 08.00-20.00
Tirsdag 08.00-20.00
Onsdag 08.00-20.00
Torsdag 08.00-20.00
Fredag 08.00-20.00
Lørdag Efter aftale
Søndag Efter aftale

Skabt med ❤️ af Kropiterapi

Dette website benytter cookies. Ved fortsat brug af sitet, accepterer du samtidig brugen af cookies.  Læs mere

Call Now Button