Kropiterapi logo-white

Sæt gang i din udvikling med kropsterapi

"Kvinde ved hav"

Hvad er det, der er så godt ved kropsterapi, og hvordan kan kropsterapien hjælpe til din selvudvikling?

Vores krop er et mirakel, en meget intelligent maskine som til stadighed kan imponere videnskaben og den medicinske verden. Vores viden forældes og fornyes i stigende tempo. Jo mere viden vi får om kroppen og dens mange funktioner, desto mere dukker der nye gåder op. Kroppen er en helhed og den lader sig ikke splitte op i dele, så når vi sluger en pille påvirker vi hele vores krop.

Vi er lige meget krop og psyke

Vi er lige meget krop og psyke, og er vi eksempelvis vrede eller kede af det aflejres der højst sandsynligt en spænding i kroppen. Og vores kroppe er tilpasningsdygtige, brug et øjeblik til at tænke over hvad der sker med kroppen, når vi programmerer den til at udholde stress, angst, depression, alkoholmisbrug, stofmisbrug, seksuelle overgreb, traumer og svigt. Der er i vores samfund et stadigt stigende krav om hurtighed, vores hjerter slår hurtigere, vi trækker vejret hurtigere, vores hormonbalance ændres. Langsomt, men stødt forandrer vi kroppen. Følelsesmæssige vanskelige oplevelser forankrer sig i kroppen, det er jeg ikke i tvivl om, ud fra de klienter jeg har haft på briksen.

Susanne Strandbygaard behandler klient

Kropsterapi aktiverer minder, og identifikationen og bevidstgørelsen i kombination med den fysiske afspænding kan forløse smerten. Ofte har kroppen tilpasset sig det nye spændingsmønster den har skabt men kropsterapeuten er trænet til at se de spændinger som kroppen forsøger at skjule. For vi har som kropsterapeuter lært at tolke kroppens udtryk og forståelsen af både kompleksiteten og sammenhængen mellem kroppen og psyken.

Er du i modstand over for din krop?

​Mange mennesker er i dag i modstand over for deres kroppe, de vil gerne leve op til idealer om en smuk krop, og når de ofte kommer i konflikt med idealet og samtidig ikke kan modstå deres kaloriebehov, så bliver de uvenner med kroppen. Med et kropsterapeutisk behandlingsforløb bliver mine klienter bevidst om kroppens mirakel og om hvor fantastisk den er til at guide dig og heale dine sår og traumer.

Klienterne bliver bedre til at se kroppen som beskyttelse, glæde og forståelse for sammenhænge. Kroppen kan ses som en arena for livets erfaringer, sorger, glæder, lyst, ekstase og smerte og med tanke på, at vi bære rundt på spor af livet, er noget af det mest interessante for mig som behandler. Vi skal ikke blot forstå dette med vores hoved men vi skal lærer at mærke efter, lærer vores fantastiske laboratorium at kende.

Nogle gange reagerer kroppen ganske voldsomt med skrig og gråd, og det er helt naturligt. Når vi som mennesker oplever noget traumatisk, ryster vi ikke oplevelsen af os som dyrene og derfor lagres følelserne tilknyttet oplevelse, i vores kroppe og i underbevidstheden. Når der gennem kropsterapien sker en følelsesmæssig forløsning, græder kroppen højlydt. Der foregår så mange processer indenunder vores panser. Og jo vigtigere det er for os at fremstå perfekte, jo flere undertrykte følelser er der at arbejde med. Prøv et øjeblik at lægge mærke til, hvor du er ufri i dine bevægelser, og hvor er du anspændt, og mærk efter i dette øjeblik. Kan du virkelig mærke din krop?

Når der gennem kropsterapien sker en følelsesmæssig forløsning, græder kroppen højlydt.

​Når de specifikke muskler afspændes, frigøres der kræfter, som gør at kroppen kan gå i gang med sin egen selvhelbredende proces. Med hænderne på klientens ”krop får jeg som terapeut adgang til den oplysning, kroppen bærer på. Jeg ser min klient, jeg mærker og tolker kroppens historie. Jeg ser dem som de virkelig er, igennem deres masker og roller de har opbygget som kroppens forsvar.

Det er dit ansvar

Vi er alle 100 procent ansvarlige for vores oplevelser og vores tanker, overbevisninger og vores selvforståelse skaber vores fremtid. Vi lider alle til tider af en grad af selvhad, skyldfølelse og selvkritik og hvis de bliver styrende i vores liv, skaber vi smerte kroppe. Det vi sender ud, får vi tilbage. Det vi tænker om os selv bliver vores virkelighed. Det værste og det bedste. Når vi skaber fred, harmoni og balance i vores bevidsthed, så er det det vi får i vores liv.

Dine tanker påvirker dine følelser og dine handlinger, og det bliver din sandhed.

Hvis jeg vælger at tro at mit liv er tomt og ensomt og at ingen elsker mig, så er det det jeg vil finde i min verden. Så vores oplevelser er blot ydre manifestationer af indre tanker. Jo mere selvhad og skyldfølelse vi har i os jo dårlige synes vores liv at være.

​Som små lærer vi, hvad vi skal tro om os selv og om livet, og det hænger ofte fast som en del af vores overbevisninger hvis vi ikke bliver bevidst om det og arbejder med det.

Ser du det rigtige?

Vrede, kritik, skyldfølelse og angst skaber de største problemer i vores kroppe. Disse følelser dukker ofte op når vi skyder skylden på andre og ikke selv vil tage ansvaret for vores egne oplevelser. Så alt hvad vi ser, er blot en afspejling af vores egne tanker.

Vrede som holdes tilbage, kan ”æde” sig ind i kroppen og gøre os syge, når kritik bliver en vane, sætter det sig ofte som ledsmerter. Skyldfølelse søger efter straf og straf forårsager smerte. Nogle gange bliver vi urolige og bekymrede og hos nogle mennesker sætter det sig som angst.

Angst er overdrevet bekymring og når angsten melder sig, spænder vi i hele kroppen, så kraftigt at nervesystemet tror der er farer på færde. Måske udlever vi ikke vores fulde potentiale, måske er der stærke følelser vi undertrykker, fordi vi ikke måtte udtrykke disse følelser da vi var små.

​Hvis vi lærer at slippe disse følelser, hvis vi forstår deres formål, kan vi slippe smerterne. Det kræver at vi kan give slip og tilgive. At tilgive er at give slip, både i krop og sjæl.

Målet er, at vi lader de andre være dem, og at vi kan hvile i os selv, og der er heldigvis hjælp og støtte at hente til at nå målet. Du behøver ikke gøre det helt alene. Ring til mig, hvis du ønsker at høre mere om kropsterapi, og hvad et kropsterapeutisk forløb kan gøre i forhold til din selvudvikling.

Del blogindlæg

Kropiterapi logo-white

Følg Kropiterapi

Tak for din tilmelding til min nyhedsliste - jeg lover ikke at spamme dig!

Sådan behandler jeg persondata >

CVR​: 41827173

©Kropiterapi 2021

'Susanne Strandbygaard'

Om mig

Mit navn er Susanne. Jeg er RAB-godkendt kropsterapeut uddannet på Totum. Jeg arbejder dybdegående med aku- og zonetryk/triggerpunkts-aktivering og løsner op for akkumulerede spændinger. Jeg åbner og aktiverer kroppens egne helbredende funktioner og hjælper dig til at opnå balance i krop og psyke.

RAB-godkendt behandler

Åbningstider

Mandag 08.00-20.00
Tirsdag 08.00-20.00
Onsdag 08.00-20.00
Torsdag 08.00-20.00
Fredag 08.00-20.00
Lørdag Efter aftale
Søndag Efter aftale

Adresse

Birmavej 23A, 2300 København S

Skriv til mig

Call Now Button