Kropiterapi logo-white

Forstå din krops signaler med kropsterapi

"Massage af pande"

I dette indlæg hjælper jeg dig med at få forståelse af, hvordan og hvorfor dine tanker og følelser påvirker din krop, og hvad jeg som Totum kropsterapeut kan gøre for dig.

Måske er du klar til en frisk lille sommerrengøring af dine tanker og din krop. Det er muligt at påbegynde en lille rejse tilbage i tiden for at udforske de overbevisninger der har styret dig. Det minder meget om at rydde op i sit hus. Vi støver hver ting af og vurderer, om vi stadig har brug for denne ting i vores liv. Noget skal smides ud, da det ikke længere tjener dig. Når du rydder op i dit mentale hus, skal der muligvis ryddes op i dine overbevisninger.

Ryd op i overbevisningerne

Det er særligt vores begrænsende overbevisninger der skal ryddes ud i. F.eks. er det ”jeg er ikke god nok”- overbevisningen, der begrænser dig i din livsudfoldelse og i selvkærlighed. – Det er ikke værdigt.

Vi har måske skabt en masse negative budskaber, som vi skriver vores livsmanuskript ud fra, men er de historier, som de andre tilskrev os, nødvendigvis sande? Hvis vi bare tilpasser os disse historier, mister vi vores livsmagt og kontrollen og vi bliver ofre for vores livsomstændigheder.

​Det handler om at blive vågen og opmærksom, vågen på vores tanker og på vores overbevisninger.

Forestil dig, at du står foran et stort tag selv-bord, og på fadene er der tanker i stedet for mad. Hvilke tanker ville du vælge at tage op på din tallerken? Du ville jo ikke sjuske med din mad og vælge retter, der gjorde dig utilpas, men du kan måske godt vælge en negativ tanke, som gør dig utilpas i krop og sjæl.

Kropsterapi er et fantastisk værktøj til at bygge bro mellem kroppen og psyken, til at løsne de spændinger, de negative tanker, der har manifestereret sig i din krop.

Rygmassage

Sæt fokus på dine tanker og overbevisninger

Måske mærker du i hverdagen, at du er overmandet af træthed, søvnproblemer, hovedpine, træg mave, ømhed i kroppen og oppustethed, så er det højst sandsynligt fordi du trænger til at få sat fokus på dine tanker, dine overbevisninger og hvordan de kommer til at påvirke hvordan du behandler dig selv.

​Som kropsterapeut går jeg nysgerrigt på opdagelse i din krop for at finde ud af, hvor du har dine spændinger, og jeg undersøger med dig, hvilke følelser der ligger bag. Måske kæmper du med kærligheden, uforløst sorg, svigt og tidlige traumer. Måske trænger du til at slutte fred med din krop og blive mere selvkærlig. Måske er du i tvivl om, om kropsterapi virker på dig, og det starter med at du inderligt skal ønske en forandring, og gøre dig fri af begrænsende overbevisninger. Vi pudser sammen din rude og stiller skarpt på, hvad end du kæmper med.

Forestil dig din personlighed som et stort slot

​Forestil dig din personlighed som et stort slot med en masse aflåste døre, døre du har været nødt til at låse i din barndom da der ikke var plads til ”hele” dig. Måske måtte du ikke vise vrede, had eller være grim og ond. Du endte med kun at vise de acceptable sider af din personlighed, så måske føler du at der mangler noget? En kropsterapeutisk selvudviklingsproces vil hjælpe dig til at finde nøglerne og låse dørene op og integrere dig til et helt menneske.

Der skal arbejdes med bevidstgørelse, bevidstgørelse af dine tanker, dine mønstre og din modstand. Det bevæger sig både i dit tankesæt og i din krop. Der kan være mange overbevisninger og fortællinger om dig selv som indikere at du ikke er parat og det er ok. Måske virker det for svært at gå vejen selv og for overskueligt og derfor har du måske brug for en terapeut der kan tage dig i hånden og hjælpe dig på vej til at få et lykkeligt og fuldbyrdet liv.

Undgå symptombehandling

​For hver vane, oplevelse og mønster der gentager sig, er der et behov indenunder. Du skal ikke bare symptom behandles. Det ville svare til, at du tog din bil på værksted, fordi der var en lampe i instrumentbrættet der lyste, og mekanikeren blot slukkede lampen og ikke tog sig tid til at finde ud af hvorfor denne lampe lyste og fixede det oprindelige problem. Forsigtigt skal spændingerne løses op med tålmodighed.

​Hvis vi har en fortælling om, at vi ikke har fortjent at være lykkelige vil vi måske ikke bruge penge og energi på at udforske vores krop og sind. Dette kan være en barriere for vækst og udvikling. Det kræver mod og viljestyrke at træde ud af sin offerrolle og skabe nye vaner og overbevisninger. Når vi finder modet, kan vi slippe problemet, og behovet for problemet.

​Mange af vores selvkritiske overbevisninger er skabt tidligt i vores barndom og vi har som oftest overtaget vores velmenende voksnes billede af os. Derfor er vi måske ikke så gamle i vores reaktionsmønster. Så en del af behandlingen kunne sagtens være at arbejde med forholdet til sit indre barn. Det foregår på briksen hvor jeg guider dig igennem seancen. Det er ofte en meget følelsesladet proces som virker meget forløsende og det føles ofte som brikker der falder på plads indeni.

​Jeg kan også arbejde specifikt på at forløse stress og traumer, hjælpe dig til at opløse bitterhed og arbejde med tilgivelse. Senere i processen har du brug for hjælp til at opbygge det nye ved at træne sindet så du kan lærer at tænke tanker der nærer og støtter dig.

Hvil i dig selv med selvkærlighed, for vi er alle unikke

​Vi skal lære at hvile i os selv med selvkærlighed for vi er alle unikke. Intet er ens i universet, hverken regndråber, snefnug eller mennesker, så det er muligt at fjerne sig for konkurrencen, så vi ikke lader vores sjæl skrumpe ind.

Et kropsterapeutisk forløb handler om at plante frø og skabe en sund, smuk og glad plante i en frugtbar jord som du dagligt vander og lader solen af positive tanker skinne på. Du kan nok gætte at det er dig der er planten. Du skal nyde processen og langsomt se hvordan din plante gror. Du skal skabe nye erfaringer og du vander planten med bekræftelser. Der skal arbejdes med bevidstheden i sindet og bevidstheden i kroppen.

Der er mange veje til at nå dertil, men måske kan kropsterapien være den særlige metode, der passer til dit menneske. Som afslutning på det kropsterapeutiske forløb vil det gavne dig med opfølgning, så du får al den støtte du har brug for at øve dine nye færdigheder og nyde din forvandlingsproces.

Du er altid velkommen til at kontakte mig for en snak om mulighederne! Ring på 21 92 20 49.

Del blogindlæg

Kropiterapi logo-white

Følg Kropiterapi

Tak for din tilmelding til min nyhedsliste - jeg lover ikke at spamme dig!

Sådan behandler jeg persondata >

CVR​: 41827173

©Kropiterapi 2021

'Susanne Strandbygaard'

Om mig

Mit navn er Susanne. Jeg er RAB-godkendt kropsterapeut uddannet på Totum. Jeg arbejder dybdegående med aku- og zonetryk/triggerpunkts-aktivering og løsner op for akkumulerede spændinger. Jeg åbner og aktiverer kroppens egne helbredende funktioner og hjælper dig til at opnå balance i krop og psyke.

RAB-godkendt behandler

Åbningstider

Mandag 08.00-20.00
Tirsdag 08.00-20.00
Onsdag 08.00-20.00
Torsdag 08.00-20.00
Fredag 08.00-20.00
Lørdag Efter aftale
Søndag Efter aftale

Adresse

Birmavej 23A, 2300 København S

Skriv til mig

Call Now Button